1920 - 60 -LUVUN PUUKEITTIÖT

Jalokaluste suunnittelee ja valmistaa autenttisia puukeittiöitä, jotka mukailevat kodin alkuperäisiä kalustetyylejä.

Kaupunkiemme rakennusarkkitehtuuri, joka käsittää lukuisia kivijalkataloja 1900-luvun alkukymmeniltä, kaipaakin sisustuksiinsa perinnettä arvostavia kalusteita.

Puuretrokeittiöissämme on rimalevyrungot, puupintaiset huulletut ovet ja sormiliitoksin valmistetut puulaatikot. Uusretrokeittiömme (mdf-rungot) löydät täältä.

Puukeittiöt 12.000 € - 24.000 € ->


Jenni-retropuukeittiö

Jenni-retrokeittiössä on huulletut ovet metallisilla sormikoukkuvetimillä 50-luvun tyyliin. Kätevästi esillä olevissa lasikarahveissa voi säilyttää ruokasuolaa, sokeria, mausteita, luomupopcornia jne…

Liesituuletin on integroitu hieman ulkonevaan seinäkaappiin. Uunin oikealla puolella on vetokori mausteille ja öljyille. Leikkuulaudat kruunaavat retrofiiliksen saarekkeen työpuolella. Saarekkeessa on mukavat paikat lasten aamiaiselle. Pakastimen vierestä löytyy 40 cm apteekkarikomero.

Tasot ovat 12 mm matta mustaa keraamista tasoa. Puukaaapistot ovat sisältä petsattu ja lakattu.

Puuretro Jenni8_Jalokaluste.jpg

Aurora-keittiö

Aurora-keittiössä on sileät, sisäänistuvat ovet 40-luvun tyyliin. Jääkaappi on integroitu viereisen seinustan komeroihin.

Ylimmän kerroksen vino katto,  palkit ja ikkuna luovat upeaa tunnelmaa kunnostettuun puutaloon.

Aurora2_Jalokaluste.jpg

Puukeittiö Leena

Puinen retrokeittiö ihanuutemme on suunniteltu tilaan sopivaksi viimeistä piirtoa myöten: Ikkunalauta yhdistyy keittiötasoksi, symmetriset mitoitukset opaalikupuisten posliinivalaisimien ja bakeliittipistorasioiden suhteissa jne.

Seinän sävy oli sattumoisin samaa alkuperäistä sävyä, jota löytyi vanhan puretun komeron takaata. Lattiassa on Forbon Marmoleum sarjan linoleum.

fiftari puukeittiö Leena1_Jalokaluste.jpg

HABITARESSA 2016 esittelemämme Puukeittiö

Jalokalusteen Puukeittiö. Runko ja ovet entisajan valkoöljyvahattu rimalevyä, taso ja vetimet öljyvahattua jalavaa.


Puukeittiö Anita

Retropuukeittiössä Anitassa on huulletut ovet puutankovetimin 50-luvun tyyliin. Puutankovetimien malli on teetetty vanhan mallin mukaisesti.

Korkeat seinäkaapistot ovat rytmitetty tasaisin välein ja sopivat arvokiinteistön suureen kattokorkeuteen hyvin. Liesituuletin on integoitu huomaamattomaksi seinäkaapin sisään. Integroitu astianpesukone on altaan vasemmalla puolella. Oikea nurkkataso on tehty puusepäntyönä yhtenä palana.

Kaapistot ovat petsattu ja lakattu sisältäpäin.

Suunnittelu: sisustusarkkitehti Jan Kuusisto. Toteutus Jalokaluste.