Finlands vackraste traditionskök

Det ligger i tiden att respektera vackert åldrade och hållbara möbler. Människan går tillbaka till sina rötter också i inredningen.

Jalokalustes köksmodeller står för hantverk i traditionell design med moderna funktioner. Köken planeras enligt måttbeställning och tillverkas i vår egen verkstad i Helsingfors. Bra planerade köksmöbler har en rytm och en tidlöshet som håller även för kommande generationer.

Våra kök är värdemöbler som man vill bevara och reparera ännu efter flera årtionden. Speciellt för våra kök är de görs i extra hållbara material, så som stommar och dörrar i trä och av fuktbeständig mdf. Köken har ofta en synlig stomme och infällda eller delvis infällda dörrar. Vi gör även andra modeller enligt kundens önskemål.


JALOKALUSTES KÖKSMODELLER:

GAMMALDAGS KÖK
Våra kvalitativa kök i gammaldags stil görs med traditionellt utseende och moderna funktioner. Den breda stommen i trä syns mellan skåpen och dörren är ofta en s.k. dekorativ spegeldörr med ett handtag i traditionell stil.

RETROKÖK
Jalokalustes retrokök ger en frisk fläkt av 50-talet. Köken har trämönstrade dörrar eller dörrar i glada färger och vita synliga stommar. Smala handtag i krom eller trähandtag är karakteristiskt för den här tidens kök. Samma träslag syns ofta i laminatbänkskivans kant. 

TRÄKÖK
Köken i trä görs med en stomme i massivträ samt med massivträdörrar. Stommen är ofta synlig och dörren infälld i stommen eller halvt infälld så som på 50-talet. Träytorna kan antingen målas eller behandlas på så sätt att det vackra träet förblir synligt.

FUSIONSKÖK
I den här köksmodellen kombineras gammaldags och modern design. Man kan tex. göra kökets nedre del med synlig stomme och infällda dörrar och övre skåpen kan vara moderna utan synlig stomme och med integrerade handtag. Hos oss får du också bänkskivor i Corian, som passar bra speciellt med modernare köksdesign.

ENGELSKA KÖK
Jalokaluste udvidgar sin kökskollektion till att omfatta även kök i gammaldags engelsk stil. För stilen är utmärkande en dekorativ synlig stomme med en slät målad dörr och ett dekorativt handtag.

JUGENDKÖK
Varje jugendkök är unikt och dekorationerna i jugendstilen varierar enligt huset och platsen. Vi kan plocka in tex. ett visst mönster som redan finns i just det utrymmet som köket kommer och sätta in det kökets design. På så sätt blir det nya köket skräddarsytt till utrymmet dit det kommer. 

Kontakta oss: