Fusionskök

Annika

Våra Fusionskök kombinerar olika stilar och material till en spännande helhet.

I det fina fusionsköket Annika är nedre skåpen tillverkade i massivträ och målade i en kolsvart, mörk nyans. Övre skåpen är gjorda i massiv björk och man har endast lackat ytan, så att björkträet lämnats synligt. Det blir en vacker och spännande kombination. Som specialitet finns det några sockellådor i sockeln, som utnyttjar även det utrymmet. Lådorna i det här köket är i massivträ och binder ihop med övre skåpen och sockeln.

Stenbänken är i äkta Carrara marmor. Det finns också många andra lite tåligare marmorkvartsalternativ att välja mellan, t.ex. från Silestone och Ceasarstone samt Dekton, som vi kan leverera. Diskhon är en underlimmad modell i rostfritt stål och blandaren är Tapwell SK887 med ett aningen modernare formspråk. Kombinerat med en spis och spisfläkt i gammal stil blir Annika köket en helhet som ger karaktär till vilket utrymme som helst.

Fusionskökens prisklass rör sig mellan kring 14.000 € – 27.000 € ->

Mariella

I Mariella fusionsköket finns aningen samma stil som i Annika köket, men övre skåpen är tillverkade i modernare träfaner där det randiga faneret syns vackert i skåpens framkant. Undre skåpen och höga skåpet är i trä (s.k. rimalevy). I våra köksmodeller syns oftast gångjärnet på sidan av dörren, så som de också gjorde på kök förr i tiden. Jämför med det gamla bladgångjärnet.

Den vackra engelska stils Butler porslinsdiskhon resonerar 1800-tals stämning. ”American pantry” hörnskåpet är ett verkligt rymligt skåp som utnyttjar även hörnet perfekt. Dit ryms alla kastruller och stekpannor, torrmat och kryddor. Öven garderobernas inre yta har utnyttjats med grunda fack i trä. Mikron fås behändigt gömd bakom dörrar då den inte används. Vår ledbelysning ger extra lyx och belyser fint alla hyllor från sidan.

 

Inari

Vårt Inari Fusionskök är en förtjusande blandning av nytt och gammalt.

Kunden ville ha kvar ett gammalt övre skåp med skåpdörrar och implementera skåpet i den nya köksplanen. Kunden gjorde en totalrenovering av sin höghuslägenhet och i samband med denna renovering flyttades köket till en ny plats. Köksdörrarna är vår Fusionsmodell där handtaget består av en öppning i dörrens kant istället för ett standardhandtag. Dörrarna i ekträ målades i kundens önskade färgnyans men handtagets Fuusio-öppning lämnades som ek och lackades endast. Handtagets ekdetalj passar därmed fint ihop med det gamla ekskåpet. Kökets vita laminatarbetsbänk har också en kant i massiv ek runtom, vilket binder fint ihop.

Till köket valdes en kran och diskho i kopparmaterial, vilket ger en liten känsla av äldre tid till köket. I köksön är integrerad en kokplatta med inbyggd spisfläkt, därmed bevaras utsikten genom hela köket till vardagsrummet och de andra rummen.

Kunden har dessutom själv målat en vacker väggmålning i vardagsrummet som återger samma färgnyanser som man hittar i köket.

 

Melissa

Vårt Fusionskök Melissa är en fräsch kombination med modernare övre skåp med behändig kippmekanism, där de breda dörrarna öppnas uppåt. Nedre skåpen är i gammal stil med en tjock, synlig stomme där ytan och framkanterna är beklädda i vitlackad ek.

Dörrarna har vårt Fusions-handtag d.v.s. istället för ett normalt handtag har vi fräst in en öppning i dörrens kant. Öppningen är infräst i massivträ vilket ger en mycket bra hållbarhet. Detta handtag ger ett speciellt utseende som kan vara på samma gång modernt men också klassiskt.

Lådorna i massiv ek tillverkas enligt skåpens mått och här har de utrustats med en innerlåda samt olika fack för bestick och vispar.

Arbetsbänken är tillverkad i Corian kompositmaterial som finns i en mängd olika färger och mönster. Här har vi valt Venaro White. Det speciella i det här köket är att samma Corianmaterial fortsätter utan synliga sömmar uppåt mellan arbetsbänken och övre skåpen. Detta är möjligt med Corian.

Jalokaluste fungerar som auktoriserad Corian leverantör.

Vi levererar också bl.a. Mieles köksmaskiner och Tapwells diskhoar samt blandare. Här är lavoaren en underlimmad modell i svart krom och blandaren är TTapwell Evo184. Den integrerade spisfäkten är från Fjäråskupan och har en behändig uppfällbar glaslucka som skyddar skåpen under matlagningen.