Tidlösa köksmodellen

Aurora

Aurora Tidlösa köket har släta, innanför stommen sittande dörrar i 20-40 talets stil. Kylskåpet är integrerat i det höga skåpet på den högra väggen. Köket finns på översta våningen och takbjälkarna och det vackra fönstret ger en fin stämning till köket i det totalrenoverade trähuset.

Denna köksmodell sitter lika fint i en gammal lägenhet som i ett nybygge. De synliga smala stommarna ger det lilla extra och valet av handtag eller knopp sätter den sista touchen på kökets utseende. Här är köket målat i en vacker grågrön nyans och det har fått stenbänkar i marmor som fortsätter lite upp mot mellanväggen.  Förutom att det ser fint ut så skyddar stenen också mellanväggen lite från stänk.

Elisa

Elisa Tidlösa köket pryder ett 70-tals radhus. Med sitt enkla formspråk, sin tidlösa färgsättning och kvalitativa material är köket som ett smycke i sig. De vackra, målade stommarna i massivträ som syns mellan de släta dörrarna ger köket en känsla av hantverk och lite utöver det vanliga. Dörrarna är också i målat trä.

Köket har ett stort ’frukostskåp’ i vilket man lätt får gömt köket småmaskiner vid behov. Dörrarna kan skjutas in i stommen då de öppnas, så att de inte är i vägen då man använder maskinerna. Undre delen i skåpet har vackra massivträlådor i ek som är utrustade med måttbeställda fack för bestick och dricksglas. Underst har det lämnats rum för egna sorteringskärl.

I köksön har det integrerats en kombinerad induktionsspis och fläkt, som har blivit en mycket populär lösning. Induktionsfläkten gör att utsikten bevaras åt alla håll i köket, jämfört med en takhängd fläkt.