Gammal stils kök

Hållbar utveckling är en stigande ”trend” i dagens samhälle. Förr i världen kunde man tillverka saker som höll länge och detta hantverk uppskattas allt mer också idag.  Då du väljer ett Jalokaluste kök väljer du samtidigt kvalitet och hållbarhet, förutom en vacker design.

Våra klassiska köksmodeller andas tidlös stil och detta kombinerat med moderna funktioner och kvalitativa material gör köken hållbara och därmed långlivade. Stommen är oftast synlig på våra köksmodeller och dörrmodellen kan vara antingen gammaldags s.k. spegeldörr som finns med olika innerprofiler, eller dörrarna kan vara släta. Materialen vi använder kan vara massivt trä i olika träslag eller modernare, men hållbar mdf-skiva. Vi använder inte spånskiva i våra produkter.

Gångjärnen är oftast synliga i våra kök och detta ger ytterligare en känsla av äldre stil.

Våra gamla stils kök har ofta en fin rytm som ger ett intryck av lugn. Köken kan restaureras då den tiden kommer, målas om vid behov och man kan också komplettera senare med mera möbler i samma stil om man vill.

Våra gamla stils kök faller inom prisklassen ca 12.000 € – 35.000 € och uppåt. Priset beror i stort på skåpmängden, huruvida det kommer många integrerade köksmaskiner som kräver extra skåp, val av arbetsbänkmaterial  osv.  Vi hjälper dig kostnadsfritt med planeringen av ditt nya kök, skissar upp ett förslag och räknar ut priset för planen. Vid beställningsskedet gör vi även 3d- och måttritningar. Ta kontakt med våra köksplanerare för mera information.

Eira

I gamla stils träköket Eira kombineras en vacker vit färgnyans med detaljer i koppar.

Blandaren och den underlimmade diskhon är i koppar, precis som den vackra spisfläkten som påminner om en lampa. Den gråa kvartsbänken är Concrete Grey kvarts och påminner om kalksten.

Köket är tillverkat i massivträ (rimalevy) med spegeldörrar i massivträ. Dörrarna och stommarna är målade så att man fortfarande ser träådringen lite, så man ser att detta är ett träkök. Alla lådor är också i massiv ek, vilket ger ytterligare vardagslyx. Diskmaskinen är integrerad bakom en dörr.

Gabriella

I Gabriella gamla stils köket har man bevarat en del gammalt och lagt till en del nytt på ett fungerande sätt. Färgnyanserna går i känslig vit kombinerat med mjukt rosa. Med finns också vackra arbetsbänkar i mörkt trä.

Lägenhetens egna golvlist fortsätter vid kökets sockel och binder ihop köket med resten av utrymmena.

Helena

Helena köket andas engelsk stil. De penselmålade mjuka färgtonerna ger harmoni i kombination med den mattsvarta spisen och kakelugnen. Från fönstret öppnar sig en utsikt över trädgården. Övre skåpens dörrar har fått glasluckor och målats i en vit ton. I utrymmet mellan övre skåpen och arbetsbänken har vi integrerat en mikro på ett snyggt sätt.
 
Den 72cm specialdjupa arbetsbänken ger extra utrymme till matlagningen. Kvartsbänkens kant har en antikskärning, vilket ger lite extra gammal stils elegans till köket. Den vita porslinsdiskhon är i engelsk Butler stil. Golvspisen är utrustad med både induktions- och gasplattor och är av märket Ilve, som man kan beställa via oss. Den tidlösa spisfläkten är av modellen Ilve AG och här som matt grafitgrå. Den finns att få i många bredder och i olika färger.
 

Festivo 100 CF kylskåp/frysen är specialmålad i samma ton som skåpen, enligt kundens önskemål. Bakväggen är tapetserad med den vackra grönskiftande Morris & Co Pimpernel -tapeten som passar perfekt till helheten.

Lisa

I Lisa gamla stils köket fungerar en stor köksö som blickfång. I köksön finns integrerad en kokplatta, ett vinskåp och en extra diskho dit man kan hälla kokvattnet utan att behöva gå genom köket med heta kastruller. De övre skåpens dörrar har ett speciellt randigt glas genom vilket kärlen ser extra vackra ut.

Köket har också ett s.k. frukostskåp (aamiaiskaappi) som börjar från arbetsbänken. Dörrarna är utrustade med pocket mekanism, d.v.s. man kan skjuta in dörrarna i stommen då dörrarna är öppna. På så sätt är de inte i vägen även om de är öppna. Bakom dörrarna kan man snabbt gömma t.ex. brödrosten och vattenkokaren och få köket att se städigare ut på nolltid.

Natalia

Det stiliga Natalia gamla stils köket andas glamour. I köket finns många fina detaljer, så som att spisplattans knappar är integrerade i skåpets frampanel. Samt härliga lådor i massivträ i många olika storlekar. 

Dörrmodellen är vår träspegeldörr med rak innerprofil, som har lite Shaker-anda. Arbetsbänkarna är i Nero Marqina äkta marmor, med en vacker vit ådring mot svart botten.

Olivia

Olivia kökets gröna färgnyans ”Hunter Green” påminner om ett traditionellt kök på den engelska landsbygden. De tjocka stommarna är i trä och spegeldörrarna är tillverkade i massivt askträ. Askträet har en tydlig träådring. Sockelmodellen är vår gamla stils modell där övre kanten är dekorerad och yttre hörnen är sågade i en vacker jir.

Köket har vita marmorbänkar i Carrara marmor i vilka vi fällt in en diskho i mässing.  Även Grottesco modells kranen från Tapwell är i mässing och dess yta kommer att patineras med tiden. Den mässingsfärgade diskhon Tapwell TA5040 däremot är behandlad med en stark yta och kommer inte att åldras.

Det här köket visades på Kevätmessut 2018.

Köket har moderna maskiner från Miele, vilka ger ett lite mer modernt uttryck åt köket.

Saara

Det härliga Saara köket är ett äldre stils kök med en lite lättare och kanske varmare känsla i och med de puderfärgade skåpen och mässingsdetaljerna.

Hörnet har utnyttjats med hjälp av en praktiskt le manse hörnmekanism. Det lilla apotekarskåpet rymmer i sin tur en mängd olje- och kryddbukar. Dessutom finns det också ett högt apotekarskåp dit all torrmat ryms plus lite extra. Lådorna i massiv ek ger ytterligare vardagslyx.

Kökets diskho är extra bred och består av en 50cm bred diskho samt en smal diskho brevid. Då behövs också ett brett diskhoskåp vilket gör att det ryms väldigt många kärl i olika storlek för en bra sortering.

Sarlotta

Sarlotta köket andas herrgårdsstil. I den totalrenoverade herrgårdens sido-ingång ligger köket, där man tillreder de varma maträtterna. I följande rum finns ett större serveringskök, varifrån man sedan transporterar maträtterna vidare till själva matsalen.

I det här köket hittar vi lådor i massiv ek med jiggfräsning  och lådornas luckor är handmålade i en grå nyans. Arbetsbänkarna är i hållbar och lättskött, mattpolerad Frosty Carina kvarts. Diskhon är den keramiska Blanco Idessa 6 S XL modellen. Träben istället för socklar lättar upp skåpraden vid fönstret. Den stora golvspisen är av märket Lacanche.

Serveringssidan av Sarlotta köket är rymlig. Den höga rumshöjden har utnyttjats med övre skåp som fortsätter också ovanför dörren. Man kommer lätt åt övre skåpen med hjälp av vår vackra stege i massivträ.  Stegen kan sättas fast mot metallröret som går mellan de två övre skåpraderna.

Ekträ i vinhyllan, i köksöns hyllplan och i stegen tillför extra värme till köket.

Till vänster finns integrerat kylskåp och kyl/frys. Diskmaskinen är också integrerad. Den vita porslinsdiskhon är i engelsk Butler stil. Här fortsätter samma kvartsbänkar i Frosty Carina materialet.

Mikrovågsugnen har gömts på ett vackert och praktiskt sätt bakom en klaffdörr som kan lyftas upp och in i stommen då den öppnas.

Sofia

Jalokalustes Sofia kök pryder en fantastiskt vacker våning från 1900-talets början. Köket har stommar i massivträ och spegeldörrar i massivträ, som gömmer modern teknik och funktion bakom sig. Bakom pardörren finns en plats för mikrovågsugnen, behändigt osynlig bakom dörren, men placerad på ett bra ställe.

Side by side kylfrysen har placerats att bryta av lite i den massiva höga skåpväggen. Skåpen går från golv till tak och utnyttjar rumshöjden totalt. Övre skåpens övre del har glasdörrar och belysning innanför. Här kan man ha vackra kärl på utställning. Skåpens inre har lämnats som trä och betsats lite ljusare samt mattlackats.

Arbetsbänken är en massiv bänk i ek, tillverkad med långa stavar och oljevaxbehandlats.

Huset har en gasledning så en stor gasspis var ett självklart val. Lofras Dolce Vita 90cm gasspis med elektrisk ugn klarar av att leverera även till en större mängd festfolk. Den svarta ugnen har detaljer i mässing. Ugnen är i klass A och fullständigt modern med 9 funktioner och en maksimitemperatur på 250 grader.

Du kan beställa även Lofra maskiner via oss.