Nutida kök

Det skräddarsydda träköket Sari

Sari hör till Jalokalustes nutida kökskollektion och passar alla som uppskattar kvalitet. Köket smälter in i den omkringliggande vackra naturen. I köket har använts endast naturmaterial så som trä och sten. Skåpstommarna är av massivträ och dörrarna fanerade med ekfaner där den vackra ådringen i ekträet står i centrum. Till köket planerades en ny modells handtag av massiv ek. Handtagen är lika långa som skåpet och har en kantig yttre form, men är mjuka att greppa och ergonomiska på undersidan. Handtagen spelar en stor roll i kökets hela design. Som golvmaterial valdes Jura beige äkta kalksten som passar fint ihop med köket.

Den stora köksön är pricken på i:et. I ena ändan av köksön finns en stilig öppen hylldel med ett lite modernare formspråk. Arbetsbänken är en två centimeter tjock skiva i massiv ek som är betsad i en lite mörkare ton som ger ekfärgen en ännu djupare färg. Alla delar av ek i köket är betsade i samma lite dovare nyans.

På väggen med höga skåp har vi integrerat en kyl/frys och ugn. Där finns också ett vackert frukostskåp vars dörrar man kan skjuta in i skåpstommen så att de inte är ivägen då man håller dörrarna öppna. I frukostskåpet hittar man också lådor i massiv ek med vackra fingerfogar i hörnen. Lådorna är i samma material som alla de andra lådorna i köket.

Till huset planerades också garderober med skjutdörrar till master sovrummet och i garderoberna integrerades det en liten arbetshörna. I hallväggen fälldes in en rad garderober med släta, vita målade dörrar och tuffa Loop handtag i konjaksfärgat läder.

Lotta Nutida köket

Ute i skärgården, i ett vackert renoverat vitt äldre stockhus, hittar vi den här pärlan. Köket har en skräddarsydd design där alla dörrar och lådfronter kommer lite innanför den synliga stommen i ekträ. Stommen är massiv och går ända ner till golvet mellan alla enheter vilket ger köket dess alldeles egna, unika formspråk.

Skåpen är betsade i en aningen mörkare ton som ger ekytan en lite djupare nyans. Färgtonen talar samma språk som de framtagna vackra gamla stockväggarna. De synliga sidorna på skåpen valde man att göra med en ram istället för släta. Handtaget i massiv ek blir en del av kökets linjer på ett vackert sätt. Handtaget är utåt sett kantigt men har en mjuk greppvänlig inre profil. Lådorna är också i massiv ek och de har fina synliga fogar i hörnen och är fullt utrustade med dämpning och kvalitativa skenor.

Den här köksmodellen passar lika fint i ett gammalt hus som i ett nybygge eller i en modern lägenhet tycker vi. Man kan verkligen känna träets tidlösa charm i det här köket.