Vanhanajan keittiöt

Nykypäivän trendit kunnioittavat vanhaa ja kestävää. Ihmiset hakeutuvat juurilleen, myös sisustuksessa.

Klassisissa keittiömalleissa toteutuu perinteinen ulkonäkö ja nykyajan toiminnot. Laatikoiden etulaudat ja ovet istuvat kauniisti rungon sisään. Näkyviin jäävät sarananoiden tappiosat antavat säväyksen vanhanajan lehtisaranasta.

Hyvin sommitellut kaapistot rytmittyvät tyylikkäästi ja kestävät katsetta ja aikaa. Vanhanajan keittiökalusteemme ovat arvokalusteita, jotka halutaan säilyttää ja kunnostaa vielä vuosikymmenienkin jälkeen.

Vanhanajan keittiöiden hintahaitari voi olla esim. 12.000 € – 35.000 € ja siitä ylöspäin.

Eira

Vanhanajan Eira keittiössä yhdistyy raikas valkoinen värisävy ja kuparinväriset yksityiskohdat. Hana ja altaliimattu allas ovat myös kuparinväriset, kuten upea kattoliesituuletinkin. Harmaassa kvartsitasossa on kaunis kalkkikiveä muistuttava kuvio. Laadukas keittiö on myös varustettu ihanilla massiivipuulaatikoilla, jotka tuovat arkeen luksusta.

Gabriella

Gabriella vanhanajan keittiössä on sekä säilytetty vanhaa että lisätty uutta. Värimaailma on herkkä valkoinen yhdistettynä pehmeään roosaan sekä mukana on myös kauniit, tummat puutasot.

Asunnon jalkalista kiertää kaappeja alhaalta ja sitoo kokonaisuuden yhteen.

Helena

Vanhanajan keittiö Helenassa on englantilaista tyyliä. Pensselimaalatut pehmeät sävyt luovat harmonian mattamustan lieden ja kakluunin kanssa.

Ikkunasta avautuu näkymä puutarhaan ja 72 cm syvä carrara kvartsitaso antaa tilaa ruuanlaitolle. Kvartsitasossa on antiikkimuotoreuna.

Posliiniallas on englantilainen Shaw of Darwenin Double Bowl 800. Lattialiesi kaasu- ja induktiotasoilla sekä huuva ovat italialaisen Ilven.  Festivon 100 CF kylmiöpakastin on maalattu myös sävyyn. Takaseinällä on vihertävä Morris & Co Pimpernel -tapetti. 

Lisa

Lisa vanhanajan keittiön keskipisteenä on näyttävä ja toimiva saareke, jossa on muun muassa liesitaso, lisäallas ja viinikaappi. Yläkaapeissa on raidallista erikoislasia, jonka läpi astiat näyttävät kauniin utuisilta. 

Keittiössä on myös aamiaiskaappi, joka alkaa tason päältä. Ovissa on  ns. pocket door -mekanismi, eli ne liukuvat rungon sisään pois tieltä, kun ne avataan. Ovien takaa saa nopeasti esiin leivänpaahtimen ja vedenkeittimen aamiaista varten. Ja yhtä nopeasti ne saa  takaisin piiloon. 

Maria

Kauniissa Maria vanhanajan keittiössä on kulmaliesiratkaisu ja tason päältä alkava kaappi, jossa on sievät pikkulaatikot.

Keskelle keittiötä on saatu mahtumaan pieni saareke, joka toimii myös ylimääräisenä tarjoilutasona juhlissa.

Natalia

Upea Natalia vanhanajan keittiö hehkuu glamouria ja tyyliä. Keittiössä on monta hienoa yksityiskohtaa, kuten liesitason vääntimet integroituina kaapin etupaneeliin ja Jalokalusteen ihanat puulaatikot monessa koossa.

Ovimallissa on yksinkertainen sisäprofiili, jossa on hieman shaker-henkeä. Kokonaisuuden kruunaa upeat mustat kivitasot, joissa on voimakas valkoinen kuvio.

Olivia

Olivia keittiön värisävy on poimittu englantilaisista maalaiskeittiöistä. Valkoiseen carraramarmoritasoon yhdistettynä ja vanhanajan tyylisten, rungon eteen tulevien koristeellisten sokkeleiden kanssa siihen syntyy klassinen tyyli.

Keittiössä on kuitenkin modernit kodinkoneet, jotka tuovat tämän päivän ulkonäköä kokonaisuuteen.

Saara

Ihanassa Saara vanhanajan keittiössä on kevyt ja lämmin tuunnelma, joka korostuu puuterinvärisillä kaapeilla ja messinkiyksityiskohdilla.

Kulma on hyödynnetty kätevällä le manse -kulmamekanismilla ja pikku-apteekkariin saa kaikki mausteet hyvin säilytykseen.

Allaskaapissa on messinkinen, leveä allaskombinaatio, jossa on yksi erittäin leveä allas sekä vieressä pieni allas. Allaskaapissa on runsaasti tilaa erikokoisille jäteastioille, joten kierrätys käy helposti.

Sarlotta

Vanhanajan keittiö Sarlotassa on kartanotyyliä. Täysin kunnostetussa kartanossa on sivusisäänkäynnin yhteydessä keittiö, jossa valmistetaan lämpimät ruuat. Seuraavassa huoneessa on suurempi tarjoilukeittiö, josta valmiit ruuat voidaan siirtää varsinaiseen ruokailutilaan.

Jalokalusteen valmistamissa kaapistoissa on tammipuulaatikot ja etupinnat on pensselimaalattu sävyllä Farrow & Ball French Grey. Tasot ovat kestävää ja helppohoitoista Frosty Carrina -kvartsia mattahiottuna. Puujalat keventävät ikkunan poikki kulkevassa kaapistoriviä. Tasoon upotettu allas on keraaminen Blanco Idessa 6 S XL. Kookas lattialiesi on Lacanchen.

Sarlotan tarjoilupuoli on tilava. Suurta kattokorkeutta on hyödynnetty oviaukon ylitse siirtyvillä yläkomeroilla, joille on kätevä pääsy Jalokalusteen tikaspuiden avulla. Tammipuun asettelu viinilokerikossa, saarekkeen alaritilässä ja tikkaissa sekä puinen istuintuoli tuovat lämpöä keittiöön.

Vasemmalla komeroissa ovat integroidut jääkaappi ja jääkaappipakastin. Integroitu astianpesukone on altaan vasemmalla puolella. Kaapiston sävy Farrow & Ball French Grey .

Pitkä posliiniallas on Shaw of Darwenin Butler 800. Tasot ja välitila kuten viereisen huoneen keittiössä Frosty Carrina -kvartsia mattahiottuna ja antiikkireunoilla.

Mikroaaltouuni on kätketty kätevästi klaffioven taakse. Kaikki tammipuulaatikot on varustettu sormiliitoksin.

Sofia

Jalokalusteen Sofia keittiö koristaa upeata 1900-alkupuolen arvokiinteistöä. Rimalevyrungot reunustavat kehysovia, jotka kätkevät taakseen modernia toiminnallisuutta ja tekniikkaa. Pariovikomeron sisällä on paikka mikrolle, kätevästi poissa silmistä, mutta erittäin käytännöllisesti sijoitettuna. Syvät komerohyllyt toimivat aputasoina mikrolle.

Sidebyside jääkaappipakastin keskittyy korkean komeroryhmän keskelle nätisti. Huoneen korkeus pääsee oikeuksiinsa korkeissa komeroissa. Apteekkarimekanismi on käden ulottuvilla jääkaapin oikealla puolella. Seinäkaappien yläosat on valaistu koristeastioita varten. Sisäosat ovat valkopetsattua ja mattalakattua rimalevyä, joka tuo kauniisti esiin kaappien puumateriaalin. Tammipuiset laatikot korostavat puukeittiön tunnelmaa. Pitkä öljyvahattu tammitaso antaa reilusti laskutilaa.

Taloon on johdettu maakaasu, joten iso kaasuliesitaso oli helppo päätös. Lofran Dolce Vita 90 cm kaasuhella ja sähköuuni palvelevat isompaakin juhlaväkeä. Mustassa Dolce Vitassa on kauniit messinkiset nupit ja uunin luukun kahva.  Kaasuhellan kuusi poltinta takaavat useamman pannun käytön samanaikaisesti. Klassisessa DolceVitassa on A-luokan sähköuuni kiertoilmalla. Uunissa yhdeksän toimintoa ja maksimilämpötila on 250 °C. Teleskooppiohjaimet helpottavat ruoanvalmistusta. Uuniluukussa on kolminkertainen lasi ja uunissa on viilennystuuletin.

Jalokaluste jälleenmyy italialaisen Lofran kodinkonetuotteita.