Vanhanajan keittiöt

Kestävä kehitys on tämän päivän ”trendi”. Ennen osattiin valmistaa kestäviä kalusteita ja samaa käsityötä arvostetaan myös tänä päivänä yhä enemmän. Valitsemalla Jalokalusteen keittiön valitset samalla laatua ja pitkä-ikäisyyttä, kauniin designin lisäksi. 

Klassisissa keittiömalleissamme toteutuu perinteinen ulkonäkö ja nykyajan toiminnot. Saatavilla ovat kaikki modernit mekanismit, mahdollisuus integroitaviin kodinkoneisiin jne. Laatikoiden etulaudat ja ovet istuvat kauniisti rungon sisään. Näkyviin jäävät sarananoiden tappiosat antavat säväyksen vanhanajan lehtisaranasta. Keittiöiden materiaalit ovat pää-osin massiivipuuta ja mdf-levyä. Emme käytä lastulevyä tuotteissamme.

Hyvin sommitellut kaapistot rytmittyvät tyylikkäästi ja kestävät katsetta ja aikaa. Vanhanajan keittiökalusteemme ovat arvokalusteita, jotka halutaan säilyttää ja kunnostaa vielä vuosikymmenienkin jälkeen.

Vanhanajan keittiöiden hintahaitari voi olla esim. 12.000 € – 35.000 € ja siitä ylöspäin.

Hintaan vaikuttaa runkojen määrä, tuleeko paljon integroitavia kodinkoneita jotka vaativat erilliset rungot, työtason materiaali jne.  Autamme sinua suunnittelemaan uuden keittiösi, luonnostelemme sinulle ehdotuksen uudesta layoutista sekä laskemme hinnan suunnitelmalle.  Suunnittelu on sinulle maksutonta. Tilausvaiheessa teemme myös keittiöstä tarkat 3d- ja mittakuvat. Ota yhteyttä meidän keittiösuunnittelijoihin niin kerromme lisää.

Eira

Vanhanajan Eira keittiössä yhdistyy raikas valkoinen värisävy ja kuparinväriset yksityiskohdat. Hana ja altaliimattu allas ovat myös kuparinväriset, kuten upea kattoliesituuletinkin. Harmaassa kvartsitasossa on kaunis kalkkikiveä muistuttava kuvio. Laadukas keittiö on myös varustettu ihanilla massiivipuulaatikoilla, jotka tuovat arkeen luksusta.

Gabriella

Gabriella vanhanajan keittiössä on sekä säilytetty vanhaa että lisätty uutta. Värimaailma on herkkä valkoinen yhdistettynä pehmeään roosaan sekä mukana on myös kauniit, tummat puutasot.

Asunnon jalkalista kiertää kaappeja alhaalta ja sitoo kokonaisuuden yhteen.

Helena

Vanhanajan keittiö Helenassa on englantilaista tyyliä. Pensselimaalatut pehmeät sävyt luovat harmonian mattamustan lieden ja kakluunin kanssa. Yläkaapeissa on vitriinilasi-ovet ja ne ovat maalattu valkoiseen sävyyn joka sopii seinän sävyn kanssa. Välitilaan on integroitu mikro ja tila on näin hyödynnetty hienolla tavalla.

Ikkunasta avautuu näkymä puutarhaan ja 72 cm syvä carrara kvartsitaso antaa tilaa ruuanlaitolle. Kvartsitasossa on antiikkimuotoreuna mikä tuo hieman lisää vanhan ajan eleganssia keittiölle.

Valkoinen posliini-allas on englantilastyylinen Butler mallinen.  Lattialiesi kaasu- ja induktiotasoilla ovat italialaisen Ilven.  Myös liesituuletinhuuva on malliltaan Ilve AG ja se on saatavilla meidän kautta monessa eri leveydessä ja värissä. Festivon 100 CF kylmiöpakastin on maalattu myös samaan sävyyn. Takaseinällä on ihastuttava tyyliin sopiva, vihertävä Morris & Co Pimpernel -tapetti. 

Lisa

Lisa vanhanajan keittiön keskipisteenä on näyttävä ja toimiva saareke, jossa on muun muassa liesitaso, lisäallas ja viinikaappi. Yläkaapeissa on raidallista erikoislasia, jonka läpi astiat näyttävät kauniin utuisilta. 

Keittiössä on myös aamiaiskaappi, joka alkaa tason päältä. Ovissa on  ns. pocket door -mekanismi, eli ne liukuvat rungon sisään pois tieltä, kun ne avataan. Ovien takaa saa nopeasti esiin leivänpaahtimen ja vedenkeittimen aamiaista varten. Ja yhtä nopeasti ne saa takaisin piiloon. 

Natalia

Upea Natalia vanhanajan keittiö hehkuu glamouria ja tyyliä. Keittiössä on monta hienoa yksityiskohtaa, kuten liesitason vääntimet integroituina kaapin etupaneeliin ja Jalokalusteen ihanat puulaatikot monessa koossa.

Ovimallissa on yksinkertainen sisäprofiili, jossa on hieman shaker-henkeä. Kokonaisuuden kruunaa upeat mustat Nero Marqina marmoritasot, joissa on voimakas valkoinen kuvio.

Olivia

Olivia keittiön värisävy ”Hunter Green” on poimittu englantilaisesta maalaiskeittiöstä. Rungot ovat massiivipuiset ja ovet ovat vanhan ajan puu-ovet saarnipuusta. Saarnipuussa on melko voimakkaat puunsyyt. Vanhan ajan koristeelliset sokkelit joiden ulkokulmissa on kaunis jiirisahaus kruunaavat kokonaisuuden.

Keittiössä on valkoiset Carrrara marmoritasot joihin on upotettu messinkinen, alta liimattu Tapwellin TA5040 allas. Hana on Tapwellin messinkinen Grottesco mallinen. Hanan messinkinen pinta tulee patinoitumaan ajan kanssa. Allas sen sijaan on pinnoitettu kestävällä messinginvärisellä pinnoitteella joka ei muuta väriään.

Keittiö esiteltiin Kevätmessuilla 2018.

Keittiössä on modernit Mielen kodinkoneet, jotka tuovat hieman tämän päivän ulkonäköä kokonaisuuteen.

Saara

Ihanassa Saara vanhanajan keittiössä on kevyt ja lämmin tuunnelma, joka korostuu puuterinvärisillä kaapeilla ja messinkiyksityiskohdilla.

Kulma on hyödynnetty kätevällä le manse -kulmamekanismilla ja pikku-apteekkariin saa kaikki mausteet hyvin säilytykseen.

Allaskaapissa on messinkinen, leveä allaskombinaatio, jossa on yksi erittäin leveä allas sekä vieressä pieni allas. Allaskaapissa on runsaasti tilaa erikokoisille jäteastioille, joten kierrätys käy helposti.

Sarlotta

Vanhanajan keittiö Sarlotassa on kartanotyyliä. Täysin kunnostetussa kartanossa on sivusisäänkäynnin yhteydessä keittiö, jossa valmistetaan lämpimät ruuat. Seuraavassa huoneessa on suurempi tarjoilukeittiö, josta valmiit ruuat voidaan siirtää varsinaiseen ruokailutilaan.

Jalokalusteen valmistamissa kaapistoissa on tammipuulaatikot ja etupinnat on pensselimaalattu sävyllä Farrow & Ball French Grey. Tasot ovat kestävää ja helppohoitoista Frosty Carrina -kvartsia mattahiottuna. Puujalat keventävät ikkunan poikki kulkevassa kaapistoriviä. Tasoon upotettu allas on keraaminen Blanco Idessa 6 S XL. Kookas lattialiesi on Lacanchen.

Sarlotan tarjoilupuoli on tilava. Suurta kattokorkeutta on hyödynnetty oviaukon ylitse siirtyvillä yläkomeroilla, joille on kätevä pääsy Jalokalusteen tikaspuiden avulla. Tammipuun asettelu viinilokerikossa, saarekkeen alaritilässä ja tikkaissa sekä puinen istuintuoli tuovat lämpöä keittiöön.

Vasemmalla komeroissa ovat integroidut jääkaappi ja jääkaappipakastin. Integroitu astianpesukone on altaan vasemmalla puolella. Kaapiston sävy Farrow & Ball French Grey .

Pitkä posliiniallas on Shaw of Darwenin Butler 800. Tasot ja välitila kuten viereisen huoneen keittiössä Frosty Carrina -kvartsia mattahiottuna ja antiikkireunoilla.

Mikroaaltouuni on kätketty kätevästi klaffioven taakse. Kaikki tammipuulaatikot on varustettu sormiliitoksin.

Sofia

Jalokalusteen Sofia keittiö koristaa upeata 1900-alkupuolen arvokiinteistöä. Rimalevyrungot reunustavat kehysovia, jotka kätkevät taakseen modernia toiminnallisuutta ja tekniikkaa. Pariovikomeron sisällä on paikka mikrolle, kätevästi poissa silmistä, mutta erittäin käytännöllisesti sijoitettuna. Syvät komerohyllyt toimivat aputasoina mikrolle.

Sidebyside jääkaappipakastin keskittyy korkean komeroryhmän keskelle nätisti. Huoneen korkeus pääsee oikeuksiinsa korkeissa komeroissa. Apteekkarimekanismi on käden ulottuvilla jääkaapin oikealla puolella. Seinäkaappien yläosat on valaistu koristeastioita varten. Sisäosat ovat valkopetsattua ja mattalakattua rimalevyä, joka tuo kauniisti esiin kaappien puumateriaalin. Tammipuiset laatikot korostavat puukeittiön tunnelmaa. Pitkä öljyvahattu tammitaso antaa reilusti laskutilaa.

Taloon on johdettu maakaasu, joten iso kaasuliesitaso oli helppo päätös. Lofran Dolce Vita 90 cm kaasuhella ja sähköuuni palvelevat isompaakin juhlaväkeä. Mustassa Dolce Vitassa on kauniit messinkiset nupit ja uunin luukun kahva.  Kaasuhellan kuusi poltinta takaavat useamman pannun käytön samanaikaisesti. Klassisessa DolceVitassa on A-luokan sähköuuni kiertoilmalla. Uunissa yhdeksän toimintoa ja maksimilämpötila on 250 °C. Teleskooppiohjaimet helpottavat ruoanvalmistusta. Uuniluukussa on kolminkertainen lasi ja uunissa on viilennystuuletin.

Jalokaluste jälleenmyy italialaisen Lofran kodinkonetuotteita.