Nykyajan keittiöt

Räätälöity puukeittiö Sari

Sari on laatua arvostavan asiakkaan keittiö joka sulautuu kauniisti ympäröivään luontoon. Keittiöön haluttiin ainoastaan luonnon materiaalia kuten puuta ja kiveä. Kaappien rungot ovatkin massiivipuuta ja ovet viilutettu tammiviilulla jossa kauniit puunsyyt ovat pääroolissa. Keittiöön suunniteltiin uudenmalliset vetimet massiivitammesta. Vetimissä on kantikas ulkomuoto mutta varsinainen vedinosa on pehmeä ja ergonominen kädelle. Kaappien levyiset vetimet ovat isossa roolissa keittiön ulkonäössä. Lattiamateriaaliksi valittiin Jura beige kalkkivi joka sopii materiaaliltaan ja väriltään ihanasti yhteen keittiön kanssa.

Keittiötä kruunaa ilmava ja kaunis saareke jonka päädyssä on tyylikäs avohyllykkö hieman modernimmalla muotokielellä. Saarekkeen taso on kaksi senttiä paksua massiivitammea. Kaikki tammi-osat ovat sävytetty hieman tummemmalla petsisävyllä joka tuo tammiväriin lisää syvyyttä.

Komeroseinään on integroitu jääkaappipakastin, uuni sekä käytännöllinen ja kaunis aamiaiskaappi jonka ovia voidaan työntää kaapin rungon sisään pois tieltä kun ovia avataan. Aamiaiskaappi on niin kaunis että sen ovia halutaankin usein olevan auki. Kaapissa on massiivipuiset laatikot sormiliitoksilla, kuten myös kaikkialla muualla keittiössä.

Master makuuhuoneeseen valmistimme myös koko seinän levyiset liuku-ovi komerot joihin integroitiin pieni työpiste. Talon eteisen seinäsyvennykseen upotettiin käytännölliset vaatekomerot sileillä, valkoisiksi maalatuilla ovilla joissa hauskat konjakinväriset nahkavetimet.


Lotta Nykyajan keittiö

Saaristossa, valkoisessa kauniisti remontoidussa vanhassa hirsitalossa, löytyy tällainen helmi. Keittiön malli on täysin räätälöity asiakkaan toiveita kuunnellen. Keittiössä on ovet ja etusarjat sisennetty hieman näkyvään puurunkoon ja tämä antaa keittiölle sen aivan uuniikin ulkonäön.

Kaapit petsattiin aavistuksen tummemmaksi jolloin syventyi tammipuun luonnollinen sävy hieman. Värisävy sopii näin erittäin hyvin yhteen vanhoihin ruskeisiin hirsiseiniin mitkä on tuotu kauniisti esille. Kappien näkyviin sivuihin valittiin kehys sileän sivun sijaan.

Massiivitammipuiset vetimet sulautuvat kauniisti kokonaisuuteen ja ovat osa keittiön linjakkuutta. Vedin on kantikas mutta siinä on pyöreä sisäprofiili jolloin se tuntuu miellyttävältä kädelle. Laatikoiden materiaaliksi valittiin myös massiivitammi. Laatikoiden etukulmissa on kauniit sormiliitokset sekä laadukkaat kiskot hidastimilla.

Tämä keittiömalli istuu mielestämme yhtä hienosti vanhaan taloon kuin uudisrakennukseenkin tai moderniin asuntoon. Tässä keittiössä voi todella aistia ajatonta tunnelmaa joka syntyy puun luonteesta.