Jugendkeittiöt

Jugend taloissa tyypilliset yksityiskohdat koristelussa ja muotokielessä vaihtelevat kohteittain. Siksi myös Jalokalusteen Jugend-keittiöt voidaan profiloida talon yksityiskohtiin sopiviksi, ainutlaatuisesti asiakkaan toiveiden mukaisesti. Yleisin käyttämämme Jugend-ovimalli on ovi jonka yläreunassa on pyöreä kaari. Kaari-ovi sopii tiettyihin kohtiin keittiössä ja sen kanssa voidaan yhdistää meidän vanhan ajan oven. Sileissä etusarjoissa ei ole kaaria eikä myöskään kehystä. Näin syntyy mielenkiintoinen kokonaisuus.

Ellen jugendkeittiö

Tämä Eliel Saarisen suunnittelemaan vanhaan muuntajan rakennukseen tehty kaunis koti pitää sisällään Jugend vaikutteisen keittiön. Suunnittelussa on käytetty erityistä huomiota, jotta kaapistot tyylillisesti toimivat kokonaisuuden kanssa. Kuten se, että jugendovissa toistuu samantyylinen kaari mikä löytyy kauniista ikkunoista.

Keittiössä on puurungot ja tammipuiset laatikot sormiliitoksin.

Ilven PW90-IMP lattialiedelle muodostuu luontevasti paikka kaari-ikkunoiden väliin. Ilvessä on 4 kaasupoltinta ja 2 induktiotasoa.

Aurelia jugendkeittiö

Aurelia Jugendkeittiö löytyy erittäin kauniista Jugend-aikakauden talosta. Asiakas halusi toteuttaa keittiön jossa toistuisi samat kauniit, kaarevat muodot ja jossa olisi laadukkaat materiaalit. Keittiön värisävyksi valittiin ajaton, kaunis vaaleanharmaa värisävy.

Kaikissa yläkaapin ovissa on jugendkaari, ja korkeissa komeroissa sekä laatikkojen etusarjoissa on sen sijaan vanhan ajan kehysovemme.  Työtasoksi valittiin massiivipuutaso tammesta johon upotettiin rosterinen allas sekä hana ja induktiotaso. Vetimeksi valittiin malli jossa on yksinkertainen muotokieli, jolloin ovien kauniit muodot pääsevät oikeuksiinsa.

Välitilan kaunis jugendhenkinen laattamalli löytyi ABL:laatasta.

Mikro on piilossa toisella seinällä olevassa komerossa. Kylmäkoneet ovat myös integroitu komeroihin.

Sisäänkäynnin viereen toteutettiin vähemmän syvä puuhyllykkö, joka toimii samalla myös eteisen tasona, koska eteiseen ei saatu mahtumaan kalusteita. Isot komerot hyllykön jälkeen toimivat asunnon eteisen vaatekomeroina. Kauniissa ja käytännöllisissä isoissa laatikoissa säilytetään pipot, hanskat ja kaulaliinat.