Retrokeittiöt

Jalokalusteen retromallistot antavat tuulahduksen raikkaasta 50-luvusta. Puukuviolliset tai värikkäät ovet, näkyvät valkoiset rungot ja lankavetimet tuovat mieleen aikakauden historiaa.

Retrokeittiössä on mahdollisuus käyttää värejä ihastuttavalla tavalla.

Uusretrokeittiöissämme rungot ja ovet ovat kosteuden kestävää mdf:ää. Puuretrokeittiöissämme on rimalevyrungot, puupintaiset huulletut ovet ja sormiliitoksin valmistetut puulaatikot. Molempia materiaaleja voidaan myös käyttää samassa suunnitelmassa ja tehdä vaikka uusretrorungoilla ja puisilla ovilla oman näköisensä retrokeittiön. Retromalliin on myös saatavana meidän laadukkaat metallilaatikot tai ihastuttavat massiivipuulaatikot.

Puuretrokeittiöt

Anita

Retropuukeittiössä Anitassa on huulletut ovet puutankovetimin 50-luvun tyyliin. Puutankovetimien malli on teetetty vanhan mallin mukaisesti.

Korkeat seinäkaapistot ovat rytmitetty tasaisin välein ja sopivat arvokiinteistön suureen kattokorkeuteen hyvin. Liesituuletin on integoitu huomaamattomaksi seinäkaapin sisään. Integroitu astianpesukone on altaan vasemmalla puolella. Oikea nurkkataso on tehty puusepäntyönä yhtenä palana. Kaapistot ovat petsattu ja lakattu sisältäpäin.

Suunnittelu: sisustusarkkitehti Jan Kuusisto. Toteutus Jalokaluste.

Jenni

Jenni-retrokeittiössä on huulletut ovet metallisilla sormikoukkuvetimillä 50-luvun tyyliin. Kätevästi esillä olevissa lasikarahveissa voi säilyttää ruokasuolaa, sokeria, mausteita, luomupopcornia jne.

Liesituuletin on integroitu hieman ulkonevaan seinäkaappiin. Uunin oikealla puolella on vetokori mausteille ja öljyille. Leikkuulaudat kruunaavat retrofiiliksen saarekkeen työpuolella. Saarekkeessa on mukavat paikat lasten aamiaiselle. Pakastimen vierestä löytyy 40 cm apteekkarikomero.

Tasot ovat 12 mm matta mustaa keraamista tasoa. Puukaaapistot ovat sisältä petsattu ja lakattu.

Leena

Puinen retrokeittiö ihanuutemme on suunniteltu tilaan sopivaksi viimeistä piirtoa myöten: Ikkunalauta yhdistyy keittiötasoksi, symmetriset mitoitukset opaalikupuisten posliinivalaisimien ja bakeliittipistorasioiden suhteissa jne.

Seinän sävy oli sattumoisin samaa alkuperäistä sävyä, jota löytyi vanhan puretun komeron takaata. Lattiassa on Forbon Marmoleum sarjan linoleum.

Uusretrokeittiöt

Anneli

Anneli uusretrokeittiö suunniteltiin Kevätmessuille 2019 ja sitä esiteltiin Jalokalusteen messu-osastolla. Keltainen väri pysäytti ja herätti sekä ihmetystä että ihastusta.

Koivuiset puutankovetimet ja valkoisen korkeapainelaminaattitason puureuna ovat myös koivua. Liukuovet tekevät Annelista hauskan ja käytännöllisen. Meiltä saa vinoliuku-ovikaapin myös suoran mallisena. Ala-osa jossa pienet puiset laatikot voidaan jättää pois, tai vaihtaa lokerikkoon johon sopii meidän ihastuttavat lasiset tai posliiniset karahvit.

Elina

Tässä on meidän uusretromalli Elina.

Keittiössä on kauniit tiikkipuutankovetimet ja niihin on yhdistetty hauskat funkkisvetimet yläkaapeissa, ns. sormikoukkuvetimet. Laminaattitason puureunassa toistuu samaa tiikkipuuta. Värisävynä kaunis ja ajaton hiekan sävy ja laminaattitasossa on hieman harvinaisempi musta väritys. Erittäin tyylikäs kokonaisuus.

Iisa

Iisa uusretrokeittiö on rakennettu asiakkaan kesämökkiin ja tuo sinne sopivasti 50-luvun nostalgiaa yhdessä Bompani retrohenkisten jääkaappien kanssa.

Väriskaala on hillitty ja tyylikäs mustavalkoinen tammisilla yksityiskohdilla. Tammiset yläkaapin ovet sopivat väriltään upeasti yhteen mökin pyöröhirsien värin kanssa ja valkoisissa laminaattitasoissa toistuu tammi tason puureunoissa.

Yhdelle seinälle on suunniteltu pieni ’aamiaisnurkka’, jossa yläkaapit toimivat liukuovilla ja kaapin alla on rivi pikkulaatikoita teelusikoille, teepusseille ja kaikelle pienelle tarpeelliselle. Työtasolla on paikka kahvinkeittimelle sekä leivänpaahtimelle. Mikro on aseteltu alakaappiin jossa se on sopivalla korkeudella myös lapsenlapsille. Mikron vieressä on lisäksi paikka emännän kaikille keittokirjoille.

Kauniin Artek keittiöpöydän ympärillä on mukava juoda aamukahvit samalla kun ihailee ikkunoista avautuvaa kaunista järvimaisemaa.

Kati

Retrokeittiö Katissa yhdistyy upeat tiikkipinnat, yön mustat huulletut ovet, vaaleat VirrVarr laminaattitasot sekä kromiset sormikoukkuvetimet. Vinoliukuovikaapisto on myös aitoa retroa. Jääkaappi on Bompani 70 cm.

Huomaa ihana ruutumaalaus puulattiassa.

Suunnittelu: Kati Kamppinen.

Oona

Retrokeittiö Oona koostuu kauniista pinnoista: retrokeittiön huulletuista ovista lankavetimillä ja näkyvistä saranoista, tiikkipuureunaisesta laminaattitasosta ja valkoisesta seinälaatoituksesta. Erikoisuutena on piilotetut pistorasiat huolitellun rasiakannen alla.

Keittiössä vallitsee kaunis vaaleanharmaa värisävy joka sopii jokaiseen kotiin. Mutta tiedäthän myös, että Jalokalusteella saa valita keittiön värisävyn itse.

Suomi 100

HABITARE 2017-messuilla esittelemämme SUOMI100 RETROKEITTIÖ sykähdyttää suomalaisuuden ydintä: upeaa kotimaista muotoilua ja sinivalkoista värimaailmaa.

Ylin yläkaappirivi on hauskasti syvempi kuin alemman rivin yläkaapit. Tällä tavalla saat hieman lisää säilytystilaa verrattuna korkeisiin yläkaappeihin jotka tulevat yhdessä rivissä.

Tarja

Tässä on retrokeittiö Tarja.

Harmaat huulletut ovet, valkoinen VirrVarr -laminaatti tammireunalla, 50-luvun lankavetimet ja rosterinen-pesupöytä luovat aidon 50-luvun tyylin.

Rosterisiin tiskipöytiin on valittavissa monta erikokoista allasvaihtoehtoa. Myös induktiotaso voidaan upottaa rosteritasoon. Tässä keittiössä on kaunis ja käytännöllinen kaasutaso sekä näkyvä  rosterinen liesituuletin.