Retrokeittiöt

Jalokalusteen retromallistot antavat tuulahduksen raikkaasta 50-luvusta. Puukuviolliset tai värikkäät ovet, näkyvät valkoiset rungot ja lankavetimet tuovat mieleen aikakauden historiaa.

Retrokeittiössä on mahdollisuus käyttää värejä ihastuttavalla tavalla.

Uusretrokeittiöissämme rungot ja ovet ovat kosteuden kestävää mdf:ää. Puuretrokeittiöissämme on rimalevyrungot, puupintaiset huulletut ovet ja sormiliitoksin valmistetut puulaatikot. Molempia materiaaleja voidaan myös käyttää samassa suunnitelmassa ja tehdä vaikka uusretrorungoilla ja puisilla ovilla oman näköisensä retrokeittiön. Retromalliin on myös saatavana meidän laadukkaat metallilaatikot tai ihastuttavat massiivipuulaatikot.

Puuretrokeittiöt

Anita

Retropuukeittiössä Anitassa on huulletut ovet puutankovetimin 50-luvun tyyliin. Puutankovetimien malli on teetetty vanhan mallin mukaisesti.

Korkeat seinäkaapistot ovat rytmitetty tasaisin välein ja sopivat arvokiinteistön suureen kattokorkeuteen hyvin. Liesituuletin on integoitu huomaamattomaksi seinäkaapin sisään. Integroitu astianpesukone on altaan vasemmalla puolella. Oikea nurkkataso on tehty puusepäntyönä yhtenä palana. Kaapistot ovat petsattu ja lakattu sisältäpäin.

Suunnittelu: sisustusarkkitehti Jan Kuusisto. Toteutus Jalokaluste.

Jenni

Jenni-retrokeittiössä on huulletut ovet metallisilla sormikoukkuvetimillä 50-luvun tyyliin. Kätevästi esillä olevissa lasikarahveissa voi säilyttää ruokasuolaa, sokeria, mausteita, luomupopcornia jne.

Liesituuletin on integroitu hieman ulkonevaan seinäkaappiin. Uunin oikealla puolella on vetokori mausteille ja öljyille. Leikkuulaudat kruunaavat retrofiiliksen saarekkeen työpuolella. Saarekkeessa on mukavat paikat lasten aamiaiselle. Pakastimen vierestä löytyy 40 cm apteekkarikomero.

Tasot ovat 12 mm matta mustaa keraamista tasoa. Puukaaapistot ovat sisältä petsattu ja lakattu.

Leena

Puinen retrokeittiö ihanuutemme on suunniteltu tilaan sopivaksi viimeistä piirtoa myöten: Ikkunalauta yhdistyy keittiötasoksi, symmetriset mitoitukset opaalikupuisten posliinivalaisimien ja bakeliittipistorasioiden suhteissa jne.

Seinän sävy oli sattumoisin samaa alkuperäistä sävyä, jota löytyi vanhan puretun komeron takaata. Lattiassa on Forbon Marmoleum sarjan linoleum.

Uusretrokeittiöt

Anneli

Kevät tulee ja niin tulevat kevään väritkin, joita on ihasteltu Kevätmessuilla Jalokalusteen osastolla.

Annelissa on retreä keltainen pääsävynä ja koivuiset vetimet ja valkoisen laminaattitason puureuna. Liukuovet tekevät Annelista hauskan ja käytännöllisen.

Elina

Retromalli: Elina, beige. Puuvetimet ja fiftarityylisen laminaattitason reuna tiikkiä, sormikoukkuvetimet. Ah, mikä ihanuus!

Iisa

Iisa uusretrokeittiö on rakennettu asiakkaan kesämökkiin ja tuo sinne hieman 50-luvun tunnelmaa yhdessä Bompani retrohenkisten jääkaappien kanssa.

Väriskaala on hillitty ja tyylikäs mustavalkoinen tammisilla yksityiskohdilla. Tammiset yläkaapin ovet sopivat väriltään upeasti yhteen mökin pyöröhirsien värin kanssa ja valkoisissa laminaattitasoissa toistuu tammi tason puureunoissa.

Lisäksi yhdelle seinälle on rakennettu pieni aamiaisnurkka, jossa yläkaapit toimivat liukuovilla ja kaapin alla on rivi pikkulaatikoita aterimille ja kaikelle pienelle tarpeelliselle.

Kati

Retrokeittiö Katissa yhdistyy upeat tiikkipinnat, yön mustat huulletut ovet, vaalea VirrVarr laminaattitasot sekä kromiset sormikoukkuvetimet. Vinoliukuovikaapisto on myös aitoa retroa. Jääkaappi on Bompani 70 cm. Huomaa ihana ruutumaalaus puulattiassa.
Suunnittelu: Kati Kamppinen.

Oona

Retrokeittiö Oona koostuu kauniista pinnoista: retrokeittiön huulletuista ovista lankavetimillä ja näkyvistä saranoista, tiikkipuureunaisesta laminaattitasosta ja valkoisesta seinälaatoituksesta. Erikoisuutena on piilotetut pistorasiat huolitellun rasiakannen alla.

Suomi 100

HABITARE 2017-messuilla esittelemämme SUOMI100 RETROKEITTIÖ sykähdyttää suomalaisuuden ydintä: upeaa kotimaista muotoilua ja sinivalkoista värimaailmaa.

Suvi

Piristä keittiötäsi raikkailla sävyillä retrohenkeen. Tilava Fulgorin 90 cm uuni ja induktiotaso näppärällä kaasupolttimolla antavat monipuoliset ja tunnelmalliset ruuanlaittomahdollisuudet.

VirrVarr vaalea korkeapainelaminaattitaso tiikkireunalla ja tiikkilaatikot tuovat aitoa 50-luvun henkeä.

Tarja

Kuvissa retrokeittiö Tarja. Harmaat huulletut ovet, valkoinen VirrVarr -laminaatti tammireunalla, lankavetimet, rst-pesupöytä. Siinä muutama yksityiskohta, joista Jalokalusteen retrokeittiö on tehty.